Menprom gradi novi pogon vrijedan šest miliona KM

Bez autora
Sep 20 2015

Kompanija Menprom je povodom započetog izvoza svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku krenula u izgradnju novog objekta vrijednog 6 miliona KM. Tim povodm delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem, posjetila je tuzlansku mesnu industriju. Prilikom posjete premijer Gutić je čestitao na investiciji većoj od 6 miliona KM, koji će stvoriti nova radna mjesta. Mi smo danas tu da pomognemo i podržimo ovaj projekat, izjavio je Gutić i pozvao građane da se uključe u kampanju „Prepoznaj domaće, budi ponsan“. Nakon obilaska pogona delegacija Vlade je ocijenila da kompanija Menprom parira svjetskim kompanijama koje se bave ovom vrstom djelatnosti i da se provode najviši standardi kada je u pitanju kvalitet i sigurnost hrane.

Kompanija Menprom je povodom započetog izvoza svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku krenula u izgradnju novog objekta vrijednog 6 miliona KM.

Tim povodm delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem, posjetila je tuzlansku mesnu industriju.

Prilikom posjete premijer Gutić je čestitao na investiciji većoj od 6 miliona KM, koji će stvoriti nova radna mjesta.

„Mi smo danas tu da pomognemo i podržimo ovaj projekat“, izjavio je Gutić i pozvao građane da se uključe u kampanju „Prepoznaj domaće, budi ponsan“.

Nakon obilaska pogona delegacija Vlade je ocijenila da kompanija Menprom parira svjetskim kompanijama koje se bave ovom vrstom djelatnosti i da se provode najviši standardi kada je u pitanju kvalitet i sigurnost hrane.

Resorni ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK, Srđan Mićanović dodao je da je Menprom firma koja svake godine bilježi nove uspjehe.

„Posjedovanjem svih certifikata od ISO standarda, do halal certifikata Menprom pokazuje da imajkvalitet ravan svjetskim standardima. Može se napraviti dosta dobrog u ovoj državi ukoliko se napravi sistem. Moramo uvjeriti ljude da mogu pošteno raditi i živjeti i od svog posla“, riječi su direktora i vlasnika kompanije Menprom Mensura Alića.

On navodi i da je Kompanija krenula u kampanju na području svih 12 općina i grada Tuzla, kako bi prezentirala projekat izvoza mesa, te otkupa goveđeg mesa od svih potencijalnih proizvođača.

U novom proizvodnom pogonu bit će uposleno 30 novih radnika, a 2000 ljudi će biti indirektno uključeno u projekat.

„Svim uzgajivačima i proizvođačima goveđeg mesa mi nudimo da potpišemo ugovore o otkupu i garantiramo plasman njihovih proizvoda“ rekao je Alić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik